Geplaatst op Geef een reactie

Investeren in een SEO specialist?

Moet je investeren in een SEO specialist?

Investeren in een SEO specialist: in deze korte blog benoem ik de voordelen.

Als website- of webshopeigenaar vraag je jezelf vast weleens af of je moet investeren in een SEO specialist.  Veel ondernemers kiezen voor social media marketing, maar laten we even kijken waarom SEO perse nodig is en waarom jij het zou moeten overwegen om er in te gaan investeren.

Kostenloos

De grootste reden om te investeren in een SEO specialist is omdat SEO geheel kostenloos is. (Op het inhuren van een SEO specialist/bureau na). Wanneer je een hoge positie in Google hebt levert dat veel organische zoekresultaten op. Hiervoor betaal je niet. Wanneer je gebruik maakt van Google Ads betaal je per klik. Voordeel van Google ads is dat je vandaag nog bovenaan in Google kunt staan met een advertentie. Een nadeel is dat je moet betalen voor elke klik. Voordat je website volledig geoptimaliseerd is, duurt het een aantal maanden voordat je resultaat ziet. Maar daarna genereer je wel veel nieuwe website bezoekers waar je niks voor hoeft te betalen.

Investering

Met een goede website optimalisatie kun je eenvoudig je investering terug verdienen, aangezien je veel meer relevante website bezoekers krijgt. Door een hoge positie te hebben in een zoekmachine kun je als bedrijf zijnde er lange termijn voordelen uit halen. Hoewel je iedere maand met de website bezig moet zijn om ook je positie te behouden.

Gelijke concurrentie

Een andere goede reden waarom je moet investeren in een SEO specialist is dat je gelijke kansen hebt met je concurrent, ongeacht wie meer omzet draait of kapitaal heeft. Zo kun je boven je concurrent in Google komen en beter je product/dienst verkopen, want Google kijkt naar de kwaliteit van je website en optimalisatie.

Conclusie

SEO is effectief voor elke soort onderneming ongeacht hoeveel omzet je draait of kapitaal je hebt. Maar houdt in gedachte dat SEO een lange termijn investering is. Je ziet pas resultaat in ongeveer 3 tot 6 maanden. Je kunt ook gebruik maken van social media marketing en betaal per klik advertenties om omzet te genereren.
SEO helpt mensen jouw bedrijf online te vinden. In de digitale wereld waarin we leven is informatie slechts 1 klik verwijderd. Een volledig geoptimaliseerde website trekt immers veel nieuwe en relevante bezoekers aan. Ook het gebruik van Social Media is tegenwoordig belangrijk voor het vinden van je nieuwe klanten.
Kijk bij onze diensten pagina over SEO en kijk wat wij voor jou kunnen betekenen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *