Social media marketing

Wanneer je een beginnend bedrijf bent dat op zoek is naar meer online zichtbaarheid en klanten,  of al een lopend bedrijf dat graag haar resultaten wil exploderen, dan is social media marketing alles wat jij nodig hebt. Samen gaan wij een strategie bepalen die voor jou gaat werken. We gaan kijken wat de juiste doelgroep is en welke boodschap je wilt overbrengen. De mogelijkheden met Facebook en Instagram marketing zijn namelijk oneindig. Wil je graag je mailing lijst uitbreiden of toch meer likes op je pagina? Alles is mogelijk als je een juiste strategie inzet.

Proces

Wanneer je een product wilt verkopen via social media marketing kun je niet verwachten dat een klant na 1x jouw advertentie te hebben gezien direct over gaat tot een aankoop. Daar gaat een heel proces aan vooraf. Je hebt te maken met een zogeheten koud publiek, oftewel mensen die je bedrijf nog niet eerder hebben gezien. Zo zijn er allerlei mogelijkheden om dat koud publiek warm te maken. Ze hebben nu kennis gemaakt met je bedrijf en zijn wellicht van plan over te gaan tot een aankoop. Die laatste stap van het proces is waar we zo snel mogelijk naar toe willen.

==> Lees hier waarom je online marketing zou moeten overwegen. <==

Funnel strategie

Het creëeren van een funnel strategie kan ook erg effectief werken. Hier even in het kort uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat.

Alleerst wil je contactgegevens verzamelen van je nieuwe klanten. Je nieuwe klanten gaan dat niet zomaar doen, dus je kunt bijvoorbeeld een ebook gaan promoten die mensen gratis kunnen downloaden wanneer ze hun emailadres achterlaten. Vervolgens stuur je opnieuw een aantal tips over je service, of informatie over je product. Daarna kun je aanbiedingen doen aan je nieuwe potentiële klanten. Vervolgens ga je proberen ze te overhalen tot een aankoop en is de laatste stap voltooid. Later kun je nog gebruik maken van upsells.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken hoe we social media marketing effectief gaan inzetten voor jouw bedrijf.

  • Doel opstellen

  • Strategie bepaling

  • Uitvoering

  • Resultaten bekijken

  • Uitbreiden

 

WhatsApp chat