Geplaatst op

Waardoor is internet marketing effectief?

Door slim gebruik te maken van de juiste targeting is het vinden van jouw nieuwe klant een stuk eenvoudiger. Bijvoorbeeld: Je verkoopt op je webshop sportaccessoires. Je laat dan simpelweg alleen mensen die interesse hebben in sport je advertentie zien. Door deze optie kunnen je campagnes een stuk effectiever uitpakken. Deze mogelijkheid hebben ‘ouderwetse’ vormen van marketing zoals foldersniet.

Retargeting

Je kunt je ROAS (return of ad spend) verhogen door gebruik te maken van retargeting opties. Mensen die geĆÆnteresseerd zijn in jouw bedrijf (doordat ze bijvoorbeeld jouw website hebben bezocht) kun je makkelijk opnieuw je advertentie laten zien. Daardoor zijn mensen sneller geneigd tot aankoop van een product want die doelgroep was immers al bekend met jouw dienst/product.

Uitbreiden

Door jouw online internet campagne kun je makkelijk nieuwe potentiĆ«le klanten vinden. Een belangrijk punt hiervan is dat wanneer jij een ‘winning campaign’ hebt (dus een campagne die geld opleverd) deze makkelijk uit te breiden is. In de online wereld is 1000 euro verdienen namelijk niet anders dan 10000 euro. Het is stapsgewijs jouw budget verhogen zonder dat je er meer werk in steekt. Dat is de kracht van de online wereld.